Tankefeltterapi

Behandlingen

Behandling
Det har i årevis været kendt, at når vi tænker på et problem, vil vores hjerne og krop efterligne nøjagtig det samme som sker når vi er i den aktuelle situation, men i noget mindre grad. Dette fænomen gør at vi har mulighed for at behandle dig, uden at du behøver være i den virkelige situation. På denne måde kan du blive behandlet, uden at du udsættes for meget stærkt følelsesmæssig ubehag.

De fleste mennesker får ubehag ved tanken om deres problemer. Det første skridt er at behandle denne følelse af ubehag, ved bare at tænke på problemet eller ubehaget. Det er et stort skridt fremad når du ikke længere kan føle ubehag ved at tænke på et problem.

Når du ikke længere føler ubehag betyder det ikke nødvendigvis, at du er kureret for et problem, men at det i hvert fald er en tydelig og opmuntrende lindring. Behandlingen har grundlæggende forandret et fundamentalt aspekt af dit problem.

Hvis du oplever ubehag bare ved at tænke på et problem er det sandsynligt, at du får endnu mere ubehag, hvis du oplever problemet direkte. Hvis du ikke mærker ubehag efter behandlingen betyder det at noget har ændret sig væsentligt.

Hvis man før behandlingen ingenting kan føle, når man tænker på problemet, er det sandsynligt at du fortrænger følelsen. Det vil sige at den automatisk bliver holdt udenfor din bevidsthed. Du gør ikke dette med vilje, og kan ikke gøre noget ved det. Det sker nogle gange for mennesker, som føler at der ikke er noget at gøre ved problemet. De prøver derved at forhindre problemfølelsen i at komme frem. Efter et stykke tid bliver det en automatisk respons, så opmærksomheden på følelsen forsvinder. For disse mennesker kommer følelsen ikke frem før den bliver særdeles stærk.

Vil følelsen af lindring være varig?
Vi kan aldrig være 100% sikre på, at du er fri for dit problem, før du tester det i den aktuelle situation. Typisk ser det ud til at behandlingsresultatet er permanent, men det kan godt ske at du må gentage behandlingen nogle gange, indtil alle nuancer og aspekter af problemet er væk.
Behandling af det underliggende problemNår vi gentager behandlingen, afhjælper vi hovedårsagen til problemet, sådan at vi efter et stykke tid, ved gentagne behandlinger, normalvis vil kurere problemet.
Behandlingen er altså ikke spildt hvis resultatet ikke holder længe. Nogle mennesker bruger længere tid end andre, på at blive helbredt. Hvis du oplever specielle problemer eller komplikationer, er der gode chancer for at vi kan tage hånd om det på en god måde.

Behandlingens længde
For de fleste klienter er 3-5 behandlinger er nok. Et normalt behandlingsforløb strækker sig over en periode på et par måneder.
En behandling varer normalt ca. 1 time og man vil ofte være ret træt bagefter.
Behovet for objektivitetHvis du er i behandling må du ikke hjælpe terapeuten ved at sige at du har det bedre, hvis du faktisk ikke har det. Modsat må du ikke nøle med at sige at du har det bedre, hvis du faktisk har det.
Vigtig! Du er ekspert på dine egne følelser! Din rapportering viser vej under behandlingen. Derfor er det vigtigt at du stræber efter at være så objektiv og nøjagtig som muligt, for på denne måde giver du behandlingen størst mulighed for at virke effektivt.

Et problem ad gangen
Det er umuligt at behandle flere problemer ad gangen. Prøv at fokusere bedst muligt på det problem som bliver behandlet. Undgå at skifte fokus til fremtidige mulige problemer eller andre problemer du har. Det vil bare forvirre situationen.

Kontakt mig

Du er altid velkommen til at kontakte mig. Du kan ringe på 5150 8206 Du kan også finde alle kontaktinformationer på kontakt siden.
Skriv til mig