Zoneterapi

Historien

Historie
Zoneterapi er både en ny og gammel behandlingsform. Ny i den forstand at vi først stiftede bekendtskab med zoneterapien i 60′erne i Danmark, og gammel fordi behandlingsformen har været benyttet i tusinder af år i Ægypten, Kina, Nepal, Indien, Amerika og Afrika.

I begyndelsen af 1900-tallet blev dette gamle erfaringsmateriale for første gang systematiseret af den amerikanske speciallæge William Fitzgerald. Han inddelte kroppen i 10 lodrette zoner. Disse kropszoner har tilsvarende zoner på fødderne og henviser til bestemte organer i kroppen. Metoden blev videreudviklet af en amerikansk massøse i årene omkring 1930 og senere blandt andet af en tysk sygeplejerske.

Zoneterapien anvendes som middel til at genoprette kroppens balance og til at sikre, at den fungerer godt. En ubalance i kroppen viser sig ved sygdomme. ‘

Da legemet er et komplekst system, vil dårlig funktion ét sted skabe ubalance i helheden. Dette helhedssyn er grundlag for teorien om zoneterapi. Zoneterapien har været anvendt i flere tusinde år af kulturfolk.

Kontakt mig

Du er altid velkommen til at kontakte mig. Du kan ringe på 5150 8206 Du kan også finde alle kontaktinformationer på kontakt siden.
Skriv til mig