Vores adresse
Hvirrekærvej 148, 9800 Hjørring
Giv mig et kald
51 50 82 06
Send en mail
mette@jot.dk
Telefontider
Man - Fre: 06:00 - 09:00

TFT blev opdaget og udviklet af den nu afdøde kliniske psykolog Dr. Roger Callahan fra universitet i Massachusetts i 1979. I 1993 udviklede hans mest kendte elev Gary Graig, en version af teknikken og kaldte den Emotionel frihedsteknik også kendt som EFT.

Callahan var en anerkendt psykolog, som beklædte flere tillidsposter inden for sit fag, bl.a. var han formand for de amerikanske familiepsykologer. Han var altid på jagt efter nye metoder, og er kendt som en af pionererne inden for kognitiv terapi i tresserne og hypnose i halvtresserne.

Drivkraften bag hans søgen var de nedslående statistikker for helbredelse inden for psykologien – og hans egen angst. Han blev i takt med sin erfaring i stigende grad frustreret over, hvor få klienter han faktisk helbredte i sin klinik. Samtidig var han overbevidst om, at der måtte findes bedre muligheder, og dem satte han sig for at finde.

Til hans store held, var hans gode ven i gang med at uddanne sig til kinesiologi og han fik interesse for kroppens meridianbaner. På samme tid havde han igennem to år haft en klient med ekstrem vandskræk. Hun var så bange for vand at selv når hun skulle bade sine to børn så steg hendes angst og ubehag i maven. Under en af sessionerne ved hans pool prøvede han at få hende tættere på bassinet ved at udfordre hende, men hun kunne ikke komme nærmere end to meter. Her fik han pludselig ideen om at banke klienten under øjet ved mavemeridianen. Overraskende og til stor forundring slap hendes angst i maven ret hurtigt. I dag 38 år senere kan selv samme kvinde stå frem og fortælle at hendes vandskræk ikke er vendt tilbage.
Dette var starten på hans banebrydende opdagelse som han kaldte Thougth Field Therapy (TFT)