Vores adresse
Hvirrekærvej 148, 9800 Hjørring
Giv mig et kald
51 50 82 06
Send en mail
mette@jot.dk
Telefontider
Man - Tor: 09:00 - 18:00

Zoneterapi er rigtig godt til børn, hvad enten det drejer sig om ” uro børn”, børn med kolik, fordøjelsesproblemer, øre problemer eller andre børneproblemer.

Det kan anbefales at børn med kolik, eller “uro børn” får zoneterapi så hurtig som mulig efter der er opstået mistanke om at der er noget galt.
Børn er rigtig gode til at tage i mod og reagerer som regel hurtigt på behandlingen. Oftest er det nok 3 – 4 behandlinger.

Zoneterapi giver kroppen hjælp til, at rette op på disse ubalancer, så fordøjelsen og kroppen bliver i stand til at fungere optimalt.

Børnene kan godt have lidt ømme steder under fødderne, men i de fleste tilfælde ligger de stille og nyder behandlingen som består af blid trykmassage på helt specifikke punkter under barnets fødder, og meget gerne imens det bliver ammet – hvilket er helt optimalt når kolikbørn behandles.

Reaktioner
Reaktioner hos børn. Lige som hos voksne kan der komme reaktioner efter en behandling og de kan være forskellige fra barn til barn. Nogle reagerer under behandlingen, andre senere samme dag og nogle først dagen efter behandlingen.

Reaktionerne skal dog ikke ses som en forværring, men mere som et tegn på at behandlingen har sat en proces i gang og bedring er på vej.
Hvad er Kolik: Nogle børn er født med et svagt fordøjelsessystem, en del af disse er født for tidligt eller med for lav fødselsvægt, oftest er det et overtal af helt normale fødsler, som har kolikagtige problemer – altså kan man ikke generalisere.

Det er meget individuelt, hvor mange behandlinger der skal til, både når vi taler om spædbørn og lidt større børn. Nogle lidelser kan klares med få behandlinger, og andre kræver lidt flere, men sikkert er det at børn reagerer utroligt hurtigt og fantastisk god

Typiske reaktioner kunne være:

 • Barnet sover mere / længere efter behandlingen
 • Ændret afføringsmønster ( farve, lugt, hyppighed)
 • Mere ildelugtende urin
 • Udskillelse af sekret fra næse
 • Velbefindende/salighed
 • Enkelte reagere dog også med en voldsom skrige tur
 • Er meget luft i tarmene
 • Børnene græder flere timer dagligt
 • Trækker benene op under sig
 • Knytter hænderne
 • Hikker måske ofte
 • Har måske mange afføringer og rumlen i maven.

Børnene reagerer oftest meget hurtigt på behandlingen – ofte er der “kontant afregning” allerede under den første behandling for kolikbørn, hvor barnet fx. prutter eller ligefrem fylder bleen, men der kan også gå et par dage inden reaktionen kommer – eller i meget få tilfælde et par behandlinger før reaktionen viser sig, oftest oplever jeg dog at børnene reagerer indenfor et døgn.

Zoneterapi kan også hjælpe større børn . Efter en forklaring på hvad der skal ske, er de fleste trykke og rolige, lægger sig på briksen og nyder behandlingen, skulle nogle være skeptiske er der altid mulighed for, at sidde hos mor eller far imens der gives behandling.

Det er meget individuelt, hvor mange behandlinger der skal til, både når vi taler om spædbørn og lidt større børn. Nogle lidelser kan klares med få behandlinger, og andre kræver lidt flere, men sikkert er det at børn reagerer utroligt hurtigt og fantastisk godt på zoneterapi.