Vores adresse
Hvirrekærvej 148, 9800 Hjørring
Giv mig et kald
51 50 82 06
Send en mail
mette@jot.dk
Telefontider
Man - Tor: 09:00 - 18:00

TBT – teorien er at tanker, følelser er fuldstændigt forbundne. At vores tanker og følelser har en stærk virkning på vores fysiske krop.

Terapeut arbejde med de fysiske og psykiske reaktioner klient mærker, hvor terapeut lytter til det klienten fortæller, der er mange oplysninger i klients reaktions mønster og ud fra det vil terapeut lave terapeutisk behandling.

Når der er et traume, er der et frosset øjeblik, terapeut vil lede efter disse øjeblikke.
Nogle vil sige at traumer er noget vi får gennem en ubehagelig oplevelse. Hvad gør det ved os, når vi ser vrede øjne, sørgmodige øjne, en sammenbidt mund, hårde stemmer eller oplever chok – traumatiske oplevelser osv.

Vi ved når der sker noget ubehageligt for os, kan vi oftest mærke en fysisk reaktion i kroppen (det kan være vi mærker et stik, hals snører sig sammen, ondt i maven, smerter forskellige steder i kroppen osv.)

Når du mærker et ubehag, sker der er en reaktion i kroppen, der går kun et splitsekund, fra oplevelsen sker, til det rammer kroppens reaktionsmønster. Måske ignorerer vi oplevelsen, det lagres på den måde i kroppen og første boble på det vi kalder traumestreng er lavet. For hver gang vi ignorerer en oplevelse, er der en ny boble og det fortsætter med til vi beslutter os til at lave en ændring et skift i vores liv, altså kikke ind i hvad traumestreng handler om.

 

Når du vælger at gå til en Reg. psykoterapeut, så vil du få hjælp til at kikke ind i det tema der hele tiden er i spil, terapeuten vil ved hjælp med forskellige effektive teknikker og samarbejde med dig, forløse det traume du kom med.

 

Behandlingen

Terapeut og klient vil sammen kikke på hvilket problem der er i spil og derfra, gå i dybden på temaet.
Der er lægges fokus på både det følelsesmæssige og det der sker i kroppen.

I terapien arbejdes der både på det bevidste og ubevidste plan, det kan måske umiddelbart virke uoverskueligt, men med TBT er der en række genveje, som kan opleves som helt fantastiske, overvældende og fuldstændigt transformerende.

I TBT bruges også TFT.